PowerNode Manual - Tips och Trix

Från wiki.m.nu
Version från den 8 maj 2015 kl. 18.11 av Otterstrom (diskussion | bidrag) (Blinkande gröna dioder)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Bakgrund

PowerNode och 6 port PowerNode från GreenWave Systems har inte särskilt fyllig Fil:Power Node Manual.pdf.

Vi samlar därför tips och trix här så du lättare ska komma igång.

Corner Wheel

PowerNode har ett Corner Wheel där du kan välja 10 olika lägen: Svart, Låst och rum 1-8.

Sätter du Corner Wheel till låssymbolen kan du inte inkludera eller exkludera den.

Sätter du Corner Wheel till Svart eller rum verkar PowerNoden fungera som tänkt.

Inkludering

Power Node har en dedikerad inkluderingsknapp på kortsidan vid på/av-knappen. Ett tryck på knappen sätter PowerNoden i inkluderings/exkluderingsläge.

När du Inkluderar PowerNoden, låt det gå minst 30-60 sekunder innan du försöker göra något med den via Controllern, det tar en stund innan Controllern har hunnit lägga upp alla Uttagen/Childenheterna

Fabriksåterställning

I vissa fall går ej PowerNoden att inkludera eller exkludera i kontrollern, och då kan det hjälpa att göra en fabriksåterställning. Det gör man så här:

0. Enheten måste vara inkluderad hos en kontroller för att fabriksåterställas. När den ansluts ska alla lampor lysa grönt i fem sekunder.

1. Tryck in och håll ner Power-knappen samtidigt som du ansluter PowerNoden till ett eluttag.

2. Fortsätt hålla in knappen i minst 5 sekunder, tills alla lampor lyser grönt i fem sekunder. Detta indikerar att enheten har fabriksåterställts.

Försök nu att inkludera/exkludera igen, så borde det fungera!

Blinkande gröna dioder

Efter inkludering kommer 4st gröna dioder att börja blinka utanför powerknappen efter en stund. På vissa enheter yttrar sig detta istället genom att alla gröna dioder runt powerknappen blinkar samtidigt som powerknappen blinkar med rött ljus. Det är PowerNodens sätt att säga att den inte har blivit pollad av Controllern i tid. Det går att ställa in med vilket intervall PowerNoden förväntar sig en pollning genom att sätta Parameter 1 (1byte). Värdet ska vara mellan 1 och 255 och representerar intervallet i minuter mellan förväntade pollningar. Ett alternativt sätt är att sätta ett individuellt pollings intervall på 20-30 sekuner på PowerNodens parent-enhet i Controllern. Detta kan dock påverka funktionen på andra z-wave enheter.

Uppdatering av brytarstatus

PowerNoden rapporterar inte tillbaka till Controllern om powerknappen används. Behöver du denna funktion sätter du polling på samtliga Child-noder i Controllern. Tänk på att inte sätta för kort intervall för att undvika onödig belastning av ZWave-nätverket.