Inkoppling av Z-Wave-brytare och dimmrar - Vanliga frågor

Från wiki.m.nu
Version från den 21 december 2014 kl. 12.41 av Elf98 (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Vanliga frågor gällande inkoppling av ZWave-produkter ==Trappkoppling== ===På/Av=== ''Jag har idag flera strömbrytare som styr en lampa. Behöver jag sätta en ZWave-bryt...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Vanliga frågor gällande inkoppling av ZWave-produkter

Trappkoppling

På/Av

Jag har idag flera strömbrytare som styr en lampa. Behöver jag sätta en ZWave-brytare bakom varje knapp?
- Nej, brytaren sätts bakom den sista strömbrytaren där tändtråden går till lampan. (Ur brytarens perspektiv är det då inte någon skillnad mot inkoppling bakom en enkel strömbrytare)

Dimmer

Jag vill kunna dimmra en lampa från flera befintliga brytare via trappkoppling, går det?
- Ska lampor dimmras behövs normalt återfjädrande brytare och då blir det krångligare med trappkopplingen. Enklast är att koppla om brytarna så det sitter parallellt och sedan sätter du dimmern efter den sista stömbrytaren där tändtråden går upp till lampan. (Din elektriker bör inte ha några större problem att lösa inkopplingen

Inkoppling tillsammans med befintlig dimmer

Jag har en befintlig dimmer, kan jag använda den parallellt med en ZWave-dimmer?
- Nej det går inte. Den befintliga dimmern måste ersättas helt.

Styrning av befintlig dimmer som har 0-10V som styrsignal

Jag har idag en dimmer som tar 0-10V som styrsignal. Kan jag använda en Fibaro RGBW-kontroller? Eller finns det något annat bra sätt att lösa styrningen?
- Fibaros RGBW-modul lämnar 12 eller 24V PWM som utsignal och kan inte användas för att styra en dimmer som vill ha 0-10V som insignal. Det finns en produkt på den svenska marknaden som uppges göra om RGBW-kontrollerns 12V PWM till 0-10V DC. Produkten i fråga består av 2 motstånd som spänningsdelar 12V PWM till 10V PWM. Denna produkt lämnar inte 0-10V som utsignal i kombination med Fibaros RGBW-kontroller.